مقالات

همه چیز در مورد تعمیر پکیج

پکیج چیست؟

پکیج یک نوع از سیستم‌های گرمایشی است که سال‌ها توانسته جای موتورخانه‌ها را بگیرد. پکیج دارای مزایای زیادی از جمله قابلیت نصب، تعمیر و سرویس سریع و آسان در محل نیز می باشد.
برای تعمیر پکیج در ابتدا لازم است قطعات آن را بشناسیم.
معرفی قطعات پکیج دیواری :

۱) وریستور:

نوعی از مقاومت هاست که اجازه ورود ولتاژ اضافی به درون دستگاه که باعث سوختن سایر قطعات حساس شود را نمی دهد.

۲) پمپ سیرکولاسیون:

این نوع پمپ جهت تنظیم فشار آبگرم و گرمایش به کار رفته. در بیشتر مواقعی که فشار آب و یا گرمایش سیستم افت می‌کند به کمک این پمپ فشار آن را می توان افزایش داد.

تعمیر پکیج
تعمیر پکیج

۳) برد پکیج

برد یک صفحه سبز رنگ است . ازجمله مهم ترین قطعات پکیج دیواری می باشد. چرا که وظیفه اصلی پکیج به عهده آن است. قطعاتی مانند خازن، مقاومت، رگولاتور و … روی برد وصل می شوند.
وظیفه برد ایجاد ارتباط بین تمام قطعات پکیج است . به علاوه وظیفه مدیریت ال سی دی روی پکیج را هم دارد.  که ال سی دی می‌تواند ارورهای پکیج دیواری را روی خود نمایش دهد.

۴) شیر اطمینان:

این قطعه یکی از قطعات حساس نسبت به فشار و دما است.
عملکرد شیر اطمینان به این صورت است که اگر آب به دمای بیش تر از حد خود برسد، یا حتی فشاری به این شیر وارد شود، شیر اطمینان باز شده و پکیج را تخلیه می‌کند.

۵) جرقه:

جرقه با تماس با گازی که از شعله خارج می‌شود باعث روشن شدن پکیج می‌شود. همچنین با چند برابر شدن ولتاژ وروردی قوس الکتریکی را به وجود می‌آورد .

۶) شیر پر کن:

برای پر کردن آب پکیج استفاده می‌شود. این شیر بین پکیج و لوله آب سرد ورودی قرار گرفته است و با باز کردن این شیر پکیج تا حد مجاز پر خواهد شد.

۷) شیر سه طرفه:

وظیفه اصلی این شیر تغییر مسیر آب از لوله‌های آب گرم مصرفی به شوفاژ و برعکس می‌باشد.

۸) ترموستات دود:

نام دیگر آن سنسور دود است که به کلاهک تعدیل وصل می‌شود.عملکرد آن به صورتی است که زمانی که دودکش با مشکل مواجه می شود و نمی تواند به درستی کار کند این سنسور به صورت خودکار پکیج را خاموش می کند.

۹) فلوسوئیچ:

نام دیگر این قطعه کلید جریان است که در مسیر ورودی آب به شوفاژ و رادیاتور قرار می‌گیرد .

تعمیر تخصصی پکیج دیواری

در برخی موارد برای تعمیر پکیج دیواری می‌توانید به ارور آن توجه کنید و و با توجه به آن به تعمیر پکیج دیواری خود ال سی بپردازید.
اگر با ارورهای پکیج آشنایی ندارید می‌توانید به دفترچه راهنما مراجعه کنید وسپس علت خرابی را یافته و به تعمیر بپرداید.
قبل از هر چیزی درباره تعمیر پکیج دیواری باید بدانید که پکیج دیواری برای عملکرد صحیح به عناصر آب، برق، اکسیژن و گاز نیاز دارد.
در قدم اول لازم است بدانید زمانی که آب پکیج تامین نشود پکیج نمی‌تواند روشن شود.

حال چگونه بفهمیم که آب به میزان لازم به پکیج رسیده است یا خیر؟

در پکیج‌های دیجیتال توسط ال سی دی موجود روی صفحه، و در پکیج‌های آنالوگ به کمک عقربه فشار که روی دستگاه قرار دارد؛ می توان متوجه شد. در این حالت باید درجه و مقدار آن را روی یک تا یک و نیم بار تنظیم کرد و سپس می‌توان آب آن را بست.
در مرحله دوم باید برق آن را بررسی کنید که وصل باشد؛ یا اینکه دو شاخه را از پریز جدا کرده وآن را برعکس وصل کنید. چون بعضی از پکیج‌ها نسبت به فاز و نول حساس اند.

مرحله سوم و بررسی گاز

در مرحله سوم از تعمیر پکیج گاز باید بررسی شود و از باز بودن آن اطمینان حاصل کنید.
و اما اکسیژن که یکی از اجزای ضروری در احتراق است را هم باید در نظر بگیرید. چرا که در برخی موارد فن‌ها دچار مشکل می‌شوند و احتراق به صورت درست صورت نمی‌گیرد. که در این صورت آسیب جدی به دنبال خواهند داشت.
در این بخش برای تعمیر، زمانی که فن‌هایی که از کار افتاده اند می‌توانید قسمت بالایی پکیج را بررسی کنید. که دارای دو دریچه با درپوش‌های پلاستیکی است، درپوش‌ها را باز کرده و دود کش را وصل کنید. احتیاط کنید که کوچک ترین نشتی از خود نشان ندهد.
البته به این نکته حتما توجه داشته باشید که برای تعمیر به قسمت‌های خطرناک پکیج که با گاز، برق، دود و … سر و کارد دارند دست نزنید و این کار را به متخصصین بسپارید.

سوالات متداول در زمینه تعمیر پکیج دیواری

• چه هنگام برای تعمیر پکیج اقدام کنیم؟

هر زمان که پکیج دچار مشکلاتی مانند: چکیدن آب زیر پکیج،خاموش و روشن شدن مداوم، برطرف نشدن کد خطا یا ارور و … شد لازم است که جهت تعمیرپکیج اقدام کنید.
• سر و صدای پکیج دیواری برای چیست؟

در این حالت قبل از تعمیر پکیج دیواری علت آن بررسی می شود که احتمال دارد مشکل از هوا گرفتن پکیج باشد.
که برای تعمیر باید هواگیری پکیج را انجام داد.

• چرا پکیج دیواری بیش از میزان مجاز رادیاتور را داغ می‌کند؟

در این حالت برای یافتن نقص باید ترموستات را بررسی کنید. به این دلیل که ترموستات خراب شده و تعریف دقیقی از دما ندارد و دما به صورت خودکار بالا می‌رود که باید ترموستات را تعویض کرد.

• علت گرم نکردن رادیاتور و شوفاژ با وجود کار کردن پکیج چیست؟

یکی از مواردی که باید بررسی شود خرابی شیر سه طرفه ایست که وجود دارد و در این حالت باید تعویض شود.
در ادامه باید به ورودی شوفاژ ها توجه کرد که رسوب نگرفته باشند.
خرابی ترموستات هم می‌تواند یکی از علل آن باشد چرا که دمای آب را به درستی نشان نمی‌دهد و در این حالت لازم است ترموستات تعویض شود.

• چرا پکیج دیواری روشن نشده و یا به صورت انفجاری روشن می‌شود؟

پس از اینکه عوامل مهم اولیه را بررسی کردید و مشاهده کردید که پکیج روشن نمی شود باید به موارد دیگری از جمله جرقه پکیج دقت کنید.
بعضی اوقات فاصله ای بین جرقه و شعله می افتد و یا اینکه جرقه سوخته و دیگر کار نمی‌کند که در هر دو حالت باید آن را تعویض کنید.

• علت اختلال در عملکرد پکیج چیست؟

بعضی اوقات برای شما پیش می‌آید که تمام قطعات را بررسی می‌کنید و اما علت خواصی برای عملکرد نامناسب پکیج خود پیدا نمی‌کنید که در این صورت باید برد را بررسی کنید.
منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس با تعمیرکار